Proč si vybrat vazníky MiTek?

Domů » Střešní konstrukce » Proč si vybrat vazníky MiTek?

Konstrukce střešní vazby musí být vysoce kvalitní. V posledních letech se stále více prosazují prefabrikované prvky, které významně zrychlují výstavbu střech. Jedná se o ekonomickou a trvanlivou alternativu k tradiční střešní vazbě. Jaké jsou největší výhody vazníků MiTek?

Charakteristická konstrukce vazníků MiTek

Dřevo je velmi odolný a snadno opracovatelný materiál. Tradiční metody výstavby střech však často čelí obtížím při stabilním spojení dřevěných prvků pod správným úhlem. Velké struktury je mnohem snazší tvořit z moderních prefabrikátů, jako jsou například MiTek.

Vazníky MiTek mají charakteristickou konstrukci, která umožňuje vytváření i velmi velkých střech. Základním prvkem těchto výrobků jsou speciální hřebíkové desky. Taková konstrukce zajišťuje, že jednotlivé části dřevěné konstrukce správně rozkládají síly působící na spoje. Tím je možné zabránit poškození střechy vlivem tlaku těžkého dřeva.

Hotové prvky, tedy úspora času

Vazníky MiTek jsou vyráběny v systému Pamir dodávaném touto firmou. Následně jsou spojovány pomocí hřebíkových desek. Tento proces probíhá ve výrobních závodech a hotové konstrukce jsou dodávány na staveniště. Zde je možné spojit prefabrikáty do větších konstrukcí.

Používání prefabrikátů přináší především úsporu času. Střešní vazníky připravené v průmyslových závodech jsou dodávány na staveniště v hotové formě, takže stačí je pouze spojit dohromady. Rozdíly v délce stavebních prací často činí i několik týdnů, proto jsou prefabrikáty tak oblíbené.

Opakovatelné vazníky MiTek

Výroba prefabrikátů umožňuje získání opakovatelných prvků. Každý z nich má stejnou hmotnost a rozměry. Díky tomu je možné správně rozložit tlak, což ovlivňuje trvanlivost střešní konstrukce. Toto řešení eliminuje chyby vyplývající z nerovností jednotlivých prvků.

Vazníky MiTek jsou od samého počátku vyráběny v jednom závodě. Díky tomu jsou hotové prvky nejen opakovatelné, ale také kvalitní. Nad každým detailem bdí specialisté, kteří vědí, jak by měl celý výrobní proces vypadat. Možnost výroby vazníků v jednom závodě také ovlivňuje dobu realizace prefabrikátů.

Objednáním střešních vazníků MiTek si můžete být jisti, že budou připraveny:

  • v souladu s aktuálními normami a stavebním právem;
  • konstruktéry, kteří se specializují na výrobu prefabrikátů od A do Z;
  • s ohledem na správné materiálové a užitkové zatížení;
  • s přihlédnutím k potřebám investora – prefabrikáty MiTek mohou být vyrobeny na základě individuální objednávky podle projektu nemovitosti.

Střešní vazníky MiTek a úspora peněz

Moderní stavební řešení mají za cíl nejen zrychlit práce, ale také snížit jejich náklady. Střešní vazníky MiTek lze snadno instalovat bez nutnosti vytváření betonového stropu, který je jedním z nejdražších prvků stavby. V budovách vytvořených s použitím těchto prvků není třeba stavět speciální sloupy na půdě. Jejich instalace je nejen časově náročná, ale také drahá, proto je možnost eliminace tohoto kroku velmi významná.

Náklady na celou střešní vazbu vytvořenou s použitím dřevěných vazníků MiTek jsou známé ještě před zahájením prací. Nemusíte se obávat dodatečných výdajů během realizace konstrukce. Všechny prvky potřebné k výstavbě střechy pocházejí od jednoho dodavatele, který dokáže přesně uvést cenu potřebných materiálů.

Montáž vazníků MiTek v zimě

Stojí za zmínku také náklady spojené se zimními přestávkami. Pokud během stavby teploty klesnou pod nulu, může být pokračování prací obtížné. To se týká nejen komfortu pracovníků, ale také zachování použitého materiálu pod vlivem mrazu. Vazníky MiTek mohou být montovány i v zimě, při záporných teplotách. Tak náročné podmínky venku nemají negativní vliv na konstrukci prefabrikátů.

Univerzální vazníky MiTek

Vazníky MiTek jsou velmi univerzální produkty. Lze je použít v téměř každé budově, zejména v rodinných domech. Hodí se pro jednopodlažní i vícepodlažní objekty, a dokonce i pro ty s obytným podkrovím. Typ použitého prefabrikátu závisí na parametrech plánované konstrukce. V nabídce MiTek najdete hřebíkové desky bez podkroví i s podkrovím, tedy atikové výrobky s prostorem pro místnosti.

Hřebíkové desky MiTek představují velké usnadnění v současném stavebnictví. Jsou výbornou alternativou k tradičním metodám, umožňují vytvoření trvanlivé a stabilní střešní vazby libovolného tvaru. Zajišťují také úsporu času a peněz.